HET SMALSTE STUKJE NEDERLAND

Wonen in Echt

Nieuwbouwplan Bloemenhof ligt in Echt, in Het Smalste Stukje Nederland. Daar waar Nederland slechts 4,8 kilometer breed is, tussen België en Duitsland in.

 

De ligging, voorzien van de uitvalswegen A73 en A2, in combinatie met alle voorzieningen binnen handbereik vormen de ideale uitvalsbasis om te wonen, te werken en te recreëren. In Het Smalste Stukje Nederland wordt het goede leven gevierd! Dat is te zien aan de ontspannen sfeer en enorme gastvrijheid. Niet voor niets draagt de gemeente Echt-Susteren al jaren het Cittaslow-keurmerk. Een internationaal keurmerk waarbij kwaliteit van leven voorop staat.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Echt! Ten zuiden van Echt ligt De Doort, een schitterend natuurgebied waarin loofbossen, weilanden en akkers elkaar afwisselen. De plassen die je in dit gebied treft, zijn veelal ontstaan door de kleiwinning voor de Echter dakpannenindustrie.

Het vlakke groene landschap maakt de omgeving van Bloemenhof een heerlijke plek om te wandelen. Ook natuurgebieden het Marissen, ’t Hout en het IJzerenbosch lenen zich voor prachtige wandelingen. Op zoek naar meer wandelingen en ommetjes? Kijk dan op www.hetsmalstestukjenederland.nl. Daarnaast kun je ideaal fietsen in de omgeving. Zo fiets je met gemak op één dag door drie landen, langs mooie kerkdorpjes en bijzondere monumenten.

Perfecte ligging

Alles bij de hand

Echt heeft nog zoveel meer te bieden. Ervaar het goede Limburgse leven met de bourgondische gezelligheid. Pak een terrasje aan de Plats rondom de fontein na een middagje shoppen en geniet van een lekker Limburgs biertje. In het fraaie centrum van Echt liggen prachtige monumentale gebouwen. Hier ligt ook het voormalige stadhuis, waarin nu onder meer het Museum van de Vrouw is gevestigd.

Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in diverse supermarkten en speciaalzaken. Vanaf Bloemenhof liggen de Lidl en de Jan Linders zelfs om de hoek! Ook basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderopvang en huisartsenpraktijken liggen allemaal in de buurt.

Met de auto graag op pad? Via de Rijksweg N276 zit je binnen no-time op de A2 en de A73, waarmee de rest van Nederland aan je voeten ligt. En via het uitgebreide wegennet rijd je in een oogwenk naar onze buurlanden. Reis je liever met het openbaar vervoer? Echt heeft een eigen bus- én treinstation, ideaal dus!

Bekijk de locatie in Google Maps